Vreme reciklaže


Vreme je reciklaže! Sve ima svoj vek trajanja ali reciklaža prava stvar! . Uz malo ideje i volje ,udahnimo još malo života nekim starim stvarima .
Staro nikada ne može biti kao novo ali je zato jako dobro što sreća i zadovoljstvo nakon obavljenog zadatka ne poznaju ta predjašnja ,,stara,, stanja, već žive i ulepšavaju sadašnjost,oplemenjuju dušu ,a to nam je,priznaće te , preko potrebno .

Ukoliko imate interesantne ,sada već stare dukserice i mekane tople džempere i uveliko se spremate da u svoje ormare uvedete veliko prolećno spremanje , onda je pravo vreme za reciklažu.
Evo praktičnog načina kao napraviti nove jastučnice .

jastučnica od trikotažnog džempera…

jastučnica od pamučnog duksa …

Lice jastučnice krojiti od prednjeg dela dukserice ili džempera.Zadnji deo krojiti od zadnjeg dela ili rukava ukoliko imaju dovoljnu širinu .Zadnji deo džempera ili dukserice nije uvek pogodan zbog potrebnog preklopa sa zadnje strane jastučnice,odnosno prostora za uvlačenje jastučića.

Od ostatka džempera ,tačnije od ranfle uz pomoć igle i konca i blagog nabiranja napravljen je ,,ram,, za heklani cvetić ,radjen od melirane vunice.

Ostatke ,sada već isečenih džempera možete seckati na sitne trake, ,privremeno odložiti i istim puniti neke nove jastuke .

One comment on “Vreme reciklaže

  1. Danijela kaže:

    Super ideja!
    Ja već danima razmišljam o prolećnom čišćenju garderobera. Iako dosta odeće koju ne nosimo, završi u Crvenom krstu, verujem da će biti i za reciklažu 🙂
    Ovo jastuče od džempera mi se baš dopada 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s