Narandžasto,žuto ,zeleno … volim heklano !


Heklani model kape radjen od pamuka u boji ,jednostavnog uzorka i modela. Za početnike u heklanju lep izazov da svoje umeće oprobaju i pretvore u ,,malo ,,heklano delo .

Kapa je radjena kružno,početak rada je na temenu .Otpočeti lančićem od 7 očica ,zatvoriti u krug ,raditi prvi red niskim stubićima ,ukupno 10 boda .Dalje raditi 3 slobodne očice a potom raditi stubiće sa jednim navijutkom vadeći petlje iz predhodnog reda . Dalje pletenje raditi kružno uz postepeno, srazmerno i periodično dodavanje bodova ,odnosno stubića.

I dalje,na isti način …jednostavno … po želji!
Dajte volji maštu ,heklajte bez straha ,po svojoj želji ,kombinujete i grupišite stubiće po svojoj želji ,stvarajući razne kombinacije… Volja i želja stvaraju najlepša dela!
Jer ,najbitnije je da ono što radite radite s ljubavlju i voljom !

Mašna od raznobojnih končića može biti lep ukras kapi!

Ukoliko treba nekome pomoć i savet ,vrlo rado… samo pitajte !

6 comments on “Narandžasto,žuto ,zeleno … volim heklano !

  1. bensedin art kaže:

    Nikako da se odvažim i da krenem da heklam kapu. Moraću da se „udubim u problematiku“, jer mi se jako dopada…

    Sviđa mi se

  2. lenka kaže:

    Prave boje da nateraju proleće da dođe što pre :)), kapica je prelepa!!!

    Sviđa mi se

  3. javorka kaže:

    Upravo pocinjem kapicu zahvaljujuci Vama. Hvala Vam na ovim divnim idejama. Inace, obozavam heklanje i pletenje. Mozete da posetite i moju stranicu Rucni radovi, baba Jaca.

    Sviđa mi se

    • dragicap kaže:

      Hvala na komentaru ,drago mi je da ste u mojim idejama našliinspiraciju .Rado bih posetila Vašu stranicu ali preko komentara nešto ,,ne ide ,,.Ako bi ste bili ljubazni ostavite mi adresu.Sa zadovoljstvom ću doću u posetu 😉

      Sviđa mi se

Postavi komentar